Nieuwe klant Login
Spanje-Bodegas-y-viñedos-Olmaza
 


Rode-wijnen
Rode wijnen

De eigenaren van Bodegas y viñedos Olmaza stammen uit een familie van wijnbouwers en al hun productie is afkomstig van wijngaarden gelegen in de 3 best gelegen gebieden van de Rioja Alta en Rioja Alavesa; San Vicente de la Sonsierra, Briones en Labastida. In totaal beslaan de wijngaarden 40 hectare, verdeeld in twintig kleinere en middelgrote percelen.

Er worden drie soorten druiven gekweekt: Tempranillo, Garnacha en Viura. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 35 jaar en groeien op percelen die qua vorm en ligging zijn aangepast aan de eisen om de best mogelijke kwaliteit wijn voort te brengen. Dit is mede de sleutel tot de kwaliteit van de Olmaza wijnen.

Het plukken en verwerken van de druiven gebeurt altijd handmatig. De beste druiven worden tijdens het plukken geselecteerd en de tijd tussen plukken en de eerste stap van het verwerkingsproces is nooit langer dan 1 uur.

De wijngaarden worden onderworpen aan strenge controles waardoor een natuurlijke wijnbouw, die essentieel is voor de gezondheid en de zuiverheid van de druiven, gewaarborgd is.