Nieuwe klant Login
1 mei 2015: KvK nummer ontvangen en BTW nummer aangevraagd; het startsein is gegeven.

22 mei 2015: De website is actief; www.wijnvancairanne.nl kan gevonden worden via het internet.

1 september 2015: Wijn van Cairanne is officieel importeur van de wijnen van Maison Camille Cayran voor nederland.

19 februari 2016: Cairanne eindelijk Cru;
Na jaren wachten kan eindelijk de vlag worden uitgestoken in Cairanne om te vieren dat die gemeente dan toch een keer gepromoveerd is tot individuele cru van de Rhône. Hoewel iedereen binnen en buiten de streek het er eigenlijk wel over eens was dat Cairanne die status verdiende, hebben de producenten toch geduld moeten hebben.
Ze dienden hun verzoek om promotie van Côtes du Rhône Village tot cru al in 2008 in bij het voor appellations verantwoordelijke INAO, een instelling die doorgaans geen haast heeft bij het nemen van beslissingen.
Cairanne begon in 1953 als simpele Côtes du Rhône en in 1967 trad het toe tot de Côtes du Rhône Villages. Cairanne is nu de zeventiende appellation binnen de Rhône die zich cru mag noemen. De meest recente promotie naar dat niveau was die van Rasteau in 2010. Wie de etiketten van wijnen uit Cairanne de afgelopen jaren een beetje in de gaten heeft gehouden, zal zijn opgevallen dat de gemeentenaam daar in de regel veel prominenter op stond afgedrukt dan de vermelding Côtes du Rhône Villages.
Cairanne telt 956 hectare wijngaard in productie. Hoewel de appellation voor rood en wit geldt, is rood verreweg in de meerderheid met ongeveer 95 procent van het totale volume. Gebruikte druivenrassen daarvoor zijn grenache, syrah en mourvèdre. Wit komt van grenache blanc, clairette, roussanne, marsanne en viognier.

 
Robert Parker; het beoordelen en toekene van punten.
 

Robert Parker

Robert M. Parker, Jr. (Baltimore, Maryland, 23 juli 1947) is een invloedrijke wijn-journalist uit de Verenigde Staten van Amerika.

Parker heeft aan de University of Maryland geschiedenis en recht gestudeerd. Tot 1984 werkte hij als advocaat, voordat hij zich volledig toelegde op wijn.

In 1978 startte Parker met The Wine Advocate, omdat er toen weinig recensies werden geschreven door neutrale personen, die niet verbonden waren met de wijnindustrie. Parker vestigde zijn naam definitief toen hij de Bordeaux-jaargang 1982 in tegenstelling tot de meeste andere wijnjournalisten de betiteling "superb" meegaf. Anno 2005 wordt The Wine Advocate in 40.000 kopieën verspreid over de hele wereld. The Wine Advocate en Robert Parker zijn inmiddels een van de meest invloedrijke stemmen in de wijnindustrie.

Puntensysteem

Robert Parker proeft meerdere duizenden wijnen per jaar. Deze wijnen worden ingedeeld op een 100-punten schaal. Wijnen met meer dan 90 punten zijn de A-wijnen.

* 96-100, buitengewone wijnen
* 90-95, uitstekende wijnen
* 80-89, bovengemiddeld tot zeer goede wijnen
* 70-79, gemiddelde wijnen
* 60-69, wijnen onder het gemiddelde
* 50-59, onacceptabele wijnen

Wijnen met een puntenaantal onder 50 worden niet door Robert Parker met een puntenaantal gewaardeerd.

Overigens wijst Parker er wel op, dat er geen vervanging bestaat voor de eigen waarneming. Ook bestaat er geen betere leermethode over wijn dan de wijn zelf te proeven.