Nieuwe klant Login
Zuid-Afrika-Blaauwklippen-Stellenbosch
Rode-wijnen
Rode wijnen
Rosé-wijnen
Rosé wijnen
Witte-wijnen
Witte wijnen

Blaauwklippen, gelegen op de hellingen van  Stellenbosch, is een van de oudste werkzame  wijnboerderijen in Zuid-Afrika en dateert uit 1682. De boerderij is gelegen in het schilderachtige stadje Stellenbosch, de hoofdstad van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en vierde haar 333 jarig bestaan in 2015. De wijnroute van Stellenbosch werd in 1971 opgericht en is de oudste toeristische route in Zuid-Afrika. Blaauwklippen was een van de eerste wijnboerderijen die zich aansloot bij de wijnroute en opende zo haar deuren voor bezoekers.
De missie van Blaauwklippen is om bezoekers zich welkom te laten voelen en hen kennis te laten maken met het erfgoed, de geschiedenis, de wijnen en de keuken van Blaauwklippen. Blaauwklippen wordt algemeen beschouwd als de leider van de Zuid-Afrikaanse wijnmarkt als het gaat om de productie van Zinfandel, een raszuivere druif die immense populariteit geniet in de VS. De Blaauwklippen Zinfandel portefeuille bevat veel Zinfandel geïnspireerde producten: The Single Vineyard Reserve Zinfandel, The Blaauwklippen Vineyard selectie Zinfandel, witte Zinfandel, gemaakt in een blanc de noir stijl, een unieke Zinfandel Noble Late Harvest, Ons Sprankel een Zinfandel gebaseerde mousserende wijn, Zinfandel Distiller Reserve Grappa. En voor de 333ste verjaardag, in 2015, werd gestart met een Diva, een 100% Zinfandel gebaseerd op Brut Methode Cap Classique (MCC). Een klassieke, verfijnde rode wijn, een nobele late oogst en een witte Zinfandel die in 2007 geschiedenis schreef door de eerste witte stijl Zinfandel in Zuid-Afrika te zijn.
 
Een ander Blaauwklippen traditie (dit jaar het 33ste jaar!), is de Blaauwklippen Blending Competition, de enige wijncompetitie in de wereld waar de consument beslist welke blend wordt ​​gebotteld en in de handel wordt genomen. Elk jaar kiest Blaauwklippen verschillende ingrediënten voor de blend en de clubs kiezen welke combinaties de beste zijn. In 2009 introduceerde Blaauwklippen de trofee voor de beste Nieuwkomers Club; deze trofee kan alleen naar een club gaan die zich nog nooit eerder voor de wedstrijd heeft ingeschreven. Zo hopen ze dat meer wijnliefhebbers hun eigen club oprichten, samen zullen beginnen met het proeven van wijn en hun daardoor laten inspireren om deel te nemen aan het plezier van de Blaauwklippen Blending Competition!

Deze unieke wedstrijd is de enige wijn wedstrijd in Zuid-Afrika waar amateur wijnclubs de kans krijgen om hun eigen blends in te dienen voor het beoordelen door een panel van professionele wijn experts. De winnende club krijgt de eer om hun blend te laten bottelen onder het label van Blaauwklippen Barouche. De afgelopen 6 jaar is het label van deze prijswinnende blend gebaseerd op een speciaal ontworpen kunstwerk van de bekende Stellenbosche kunstenaar Frans Groenewald. De wijn wordt in magnum flessen bij geselecteerde verkooppunten en  bij de proeverij, die plaats vindt in het midden van de boerderij, verkocht. Barouche is een soort koets en Blaauwklippen is bekend, niet alleen voor hun pictogram, maar ook vanwege de populaire paard en koetsritten die bezoekers kunnen maken tijdens het hoogseizoen.

Blaauwklippen biedt onderdak aan een erg populaire, weer of geen weer, zondagmarkt, een wekelijkse markt voor oud en jong om de gastvrijheid van de boerderij te kunnen ervaren. Deze familie markt begon in maart 2011 als een maandelijkse markt maar vanwege de populariteit veranderde deze in een wekelijkse markt en is nu elke zondag geopend van ’s morgens 10 uur tot ’s middags 3 uur. Op de markt bevinden zich kraampjes met allerlei producten; van verse producten en zelfgemaakte ambachtelijke producten tot en met planten. Er is ook live muziek, kraampjes met heerlijke hapjes en natuurlijk Blaauwklippen wijnen. Ben je in de buurt, breng een deken mee en relax. Zie You tube link https://youtu.be/lgYhay-co4E

De in Duitsland geboren Rolf Zeitvogel is de keldermeester en managing director van Blaauwklippen, hij trad in 2003 in dienst bij dit wijnbedrijf.