Nieuwe klant Login
Ficomontanino Lucumone del Fico  IGT 2016
Ficomontanino Lucumone del Fico IGT 2016
0 Review | Review toevoegen
Deze top Chianti is gemaakt van franse druivenrassen. De wijn is een volle krachtpatser met elegantie en fruit die graag haar spierballen laat zien. De Lucomone del Fico heeft diep rode tinten en arom

Standaard levertijd

2 dagen

€ 22,95
€ 16,95
Prijs per fles 0,75 L

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 

Agricola Ficomontanino ligt in de deelzone Colli Sensi, het zuiden van de Chianti streek, in het hart van de heuvels van Siena, op de grens tussen Lazio en Umbrië. Vaak beschouwd als de belangrijkste van alle Chianti gemeenten buiten de Classico zone én met een eigen DOCG-status. Het domein telt ca. 12 ha en is in handen van de 3e generatie van de familie , Maria Sole Gianelli. Maria nam in 2012 het bedrijf over met 2 basis idealen. Het maken van de beste wijnen en dit op een zo natuurlijke manier van wijn maken. Alles voor de liefde van Chianti! Geen chemische bestrijding in de wijngaarden en geen chemicaliën in de kelders. Fermentatie met druifeigen gisten. Alles met respect voor natuur. Dat de Sangiovese druif een belangrijk aandeel heeft in het totaal van de geteelde druiven mag geen verrassing zijn, maar daarnaast wordt er ook gewerkt met Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Merlot, Canaiolo en Colorino.

Deze top Chianti is gemaakt van Franse druivenrassen. De wijn is een volle krachtpatser met elegantie en fruit die graag haar spierballen laat zien. De Lucomone del Fico heeft diep rode tinten en aroma’s van wilde rozen, vanille en wilde kruiden. De smaak is vol, krachtig en blinkt uit door een fluwelen elegantie. De tannines dansen fijntjes in de mond. Cabernet Sauvignion, Cabernet Franc en Petit Verdot.

Gebied Toscane
Sub gebied Colli Sensi
Druivensoort Cabernet Sauvignion, Cabernet Franc en Petit Verdot
Kwaliteit IGT
Alcohol percentage 14,5 % vol.
Wijnhuis Ficomontanino
Jaar 2016
Kleur Paars - rood
Bewaartijd 8-10 jaar
Drink temperatuur 17 - 18 oC
Smaak Droog
Inhoud 0,75 L
Afsluiting Kurk met capsule
Allergenen Bevat sulfieten

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.