Nieuwe klant Login
Primitivo
De Primitivo druif wordt meestal in één adem genoemd met de Californische Zinfandel. DNA onderzoek heeft immers uitgewezen dat het om dezelfde druif gaat. De moederdruif is echter de Croatische Tribidrag. Het is sinds kort een erg modieuze druif geworden. 
 
Lange tijd werd de Primitivo enkel gebruikt als smaak of kleurversterker aan andere, minder stevige, rode wijnen. De moderne technieken hebben enorm geholpen tot de beschaving van de Primitivo. Thans brengt hij elegante, soepele en intens smakende wijnen voort van een aanbevelingswaardige kwaliteit. Kenmerken in smaak zijn vooral kersen, specerijen en chocolade met een bittertoetsje. Aanbevolen wordt om deze wijnen jong te drinken.
In Puglia (Italië) heeft de Primitivo jarenlang een onbekend bestaan geleidt. Het succes van de Zinfandel in Californië heeft voor een enorme opwaardering van de druif gezorgd. Recent vinden we de Primitivo ook in Australië terug.

De blauwe druif Primitivo komt voor in het wijngebied van Apulië en wordt gewaardeerd door de wijnwereld door haar fruitigheid en vlotte drinkbaarheid.

De Primitivo druif rijpt snel door de zon en krijgt daardoor veel natuurlijke suikers waardoor het alcoholgehalte relatief gezien hoog is. De producenten zijn er inmiddels in geslaagd om de alcohol te temperen om zo de wijn wat fruitiger te houden indien dat gewenst is. Weergave:
 


Bezig met laden...