Nieuwe klant Login
Walker-Bay
Walker Bay ligt in de regio van de Kaapse Zuidkust aan de Atlantische Oceaan. Het is een heel mooie Zuid-Afrikaanse wijnregio: Vanaf de Hermanus Baai (bekend van de walvissen) rijzen de Kleinrivier Bergketens steil omhoog. Daarachter vindt je de wijngaarden op glooiende heuvels en in groene valleien waar verschillende rivieren doorheen stromen. Ze profiteren van het relatief koele klimaat. De wijnen zijn elegant en verfijnd. De betere wijnmakers uit Walker Bay slagen er in de druif en het terroir heel mooi in hun wijnen tot uitdrukking te laten komen.
De wijnbouw in Walker Bay profiteert van enorm van haar ligging: Het klimaat is gematigd mediterraan met precies voldoende warmte en neerslag om elegante wijnen te produceren. Dat komt door de koele windstromen vanaf de Atlantische Oceaan en vanaf Antartica, die de zonnige Walker Bay afkoelen. Daardoor krijgen de druiven in de wijngaarden de kans om relatief langzaam te rijpen. De aroma’s in de druif ontwikkelen volledig zich met behoud van fijne zuren.
Binnen de regio Walker Bay liggen verschillende 'wards' (subregio's), die elk bekend staan om hun eigen onderscheidende 'terroir' en wijnen. De bekendste wards zijn Hemel-en-Aarde Vallei en Botrivier Vallei. De bodem van de wijngaarden in Walker Bay dragen varieert, je vindt er vooral verweerd graniet, schalie en gravel.
Over het algemeen is het klimaat van Walker Bay ideaal voor druivenrassen als Pinotage, Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Chenin Blanc. Wat deze druivenrassen in het glas gemeen hebben, is elegantie. Juist door het koele klimaat zijn wijnmakers in Walker Bay in staat om er verfijnde wijnen van te maken. Wijnen zonder opsmuk, waarin de druif en het terroir heel mooi tot uitdrukking komen. Het zijn 'cool climate' wijnen.
 


Weergave:
 


Bezig met laden...
Foto Omschrijving Prijs
 
Proefpakket-Wildekrans-Zuid-Afrika-5-flessen Proefpakket Wildekrans Zuid Afrika 5 flessen

Proefpakket met de 5 wijnen van Zuid Afrikaanse Wine Estate Wildekrans.
99,30
89,00
Per pakket

Wildekrans Chenin blanc Wildekrans Estate Range Chenin blanc 2020

Sublieme witte wijn met een rijke geur van gele appel, ananas, noten, kruiden en witte peer. De smaak is rijk, breed en heeft een grote diepte met goed uitgebalanceerde zuurgraad.
9,95
Per fles 0,75 L

Wildekrans Sauvignon blanc Wildekrans Estate Range Sauvignon blanc 2020

Een frisse en elegante witte wijn met aroma's van groene vijgen, groene appel en tropische fruit in de mond. De smaak is rijk, breed en heeft een grote diepte met goed uitgebalanceerde zuurgraad.
9,95
Per fles 0,75 L

Wildekrans Cape blend Wildekrans Premium Range Barrel Select Cape blend 2017

De Wildekrans Cape blend Barrel Selection Reserve heeft een prachtige structuur en diepte. Het koele klimaat brengt aroma's van pruimen en rood fruit met zich mee.
27,95
Per fles 0,75 L

Dit product is niet uit voorraad leverbaar
Verwachte levertijd: 30 dag(en)
Wildekrans Chenin blanc reserve Wildekrans Premium Range Barrel Select Chenin blanc 2019

Heerlijke houtgelagerde chenin blanc. Mooi rijp fruit in de neus als perzik en abrikoos. In de smaak complexiteit met hout, steenfruit en boter. Volle lange afdronk, echt genieten en mooi te combinere
21,50
Per fles 0,75 L

Wildekrans Premium Range Barrel Select Pinotage Wildekrans Premium Range Barrel Select Pinotage 2017

De Wildekrans Pinotage Barrel Selection Reserve heeft een prachtige structuur en diepte. Het koele klimaat brengt aroma's van pruimen en rood fruit met zich mee.
29,95
23,95
Per fles 0,75 L