Cuna de Reyes (wieg der Koningen) is een familiebedrijf dat in 1999 werd opgericht door Miguel Garcia en Pedro Mari Ciria, de vader van de huidige manager Alfredo. De wijngaard kent een beperkte opbrengst. De Cuna de Reyes Reserva wordt gedurende 10 dagen gefermenteerd in roestvrij stalen tanks met een gereguleerde temperatuur van niet meer dan 30 graden celcius. Dan volgt de maceratie op schil gedurende 14 dagen, waarbij de wijn dagelijks wordt overgepompt. Rijping vindt plaats gedurende 18 maanden in Franse- en Amerikaanse eikenhouten vaten. Wijn vol van structuur met notige tonen en vanille. Dit is een top Rioja.
Land |
Spanje |
Gebied |
Rioja |
Druivensoort |
Tempranillo (85%), Garnacha (10%), Mazuelo (5%) |
Kwaliteit |
DOCa |
Alcohol percentage |
13,5 % vol. |
Wijnhuis |
Cuna de Reyes |
Jaar |
2017 |
Kleur |
Diep robijnrood |
Bewaartijd |
8-10 jaar |
Drink temperatuur |
16-18 oC |
Smaak |
Droog |
Inhoud |
0,75 L |
Afsluiting |
Kurk |
Allergenen |
Bevat sulfieten |