Het doel van Bodegas Onerom, gelegen in Murcia in het zuidoosten van Spanje, is het samenbrengen van de beste wijnen uit het zuidoosten van Spanje, die het potentieel en de diversiteit van hun regio in elke variëteit laten zien. De wijngaarden waar de druiven groeien zijn zorgvuldig geselecteerd, rekening houdend met de nodige kenmerken van de druif en de bodem waar deze druiven op groeien. De diverse wijngaarden liggen verdeeld over meerdere locaties. De Cabernet Sauvignon en de Chardonnay groeien b.v. in Fuente Álamo (Albacete), de plaatselijke druif Monastrell groeit in Ontur (Albacete) en de Syrah in Valle del Carche (Murcia). Alle wijngaarden liggen op hoogtes tussen 750 en 900 meter, dit om in de soms zeer warme zomers toch genoeg koelte van de oceaan te krijgen. Het resultaat zijn zes wijnen, zes verschillende variëteiten, zes verschillende wijngaarden; zes verschillende "persoonlijkheden".
Deze wijn weerspiegelt de authentieke persoonlijkheid van de monastrell druif, een onderscheidende, krachtige wijn. Ranken worden geteeld op een kalk en stenige grond met weinig opbrengsten. Wijnbereiding gebeurt uit handmatige oogst met eerste druivenselectie in de wijngaard. Rijping vindt plaats in nieuwe Franse eiken vaten gedurende 12 maanden. Een zeer intense robijnrode wijn met hoge aromatische tanines, waarin tonen van rijp fruit goed samengaan met de geroosterde, vanille en kruidige tonen van hout. In de mond is hij complex en persistent.
Land |
Spanje |
Gebied |
Murcia – Ontur (Albacete) |
Druivensoort |
100% Monastrell |
Kwaliteit |
|
Alcohol percentage |
15 % vol. |
Wijnhuis |
Bodegas Onerom |
Jaar |
2019 |
Kleur |
Diep rood |
Bewaartijd |
4-6 jaar |
Drink temperatuur |
16-18 oC |
Smaak |
Droog |
Inhoud |
0,75 L |
Afsluiting |
Kurk |
Allergenen |
Bevat sulfieten |